Kde bolo tam bolo …

Kde bolo tam bolo

Prednedávnom som bol svedkom nadštandardných služieb v oblasti stravovania. S otvorenými ústami som sledoval nielen prístup ku zákazníkovi, ale i okolité prostredie, ktoré bolo dokonale zladené a tvorilo jeden nádherný celok. Kvalita a chuť jedla bola vďaka prostrediu viac než autentická. Iste má na tom hlavnú zásluhu kuchár, ale čerstvosť a 100 percentná kvalita z jedla priam kričala. Ak nemáte plán na dnešný deň a ešte len rozmýšľate čo budete variť, tak oblečte deti a spravte si výlet do 90 km vzdialeného Ružomberka (od PD). Zažijete tak nielen gurmánsky zážitok, ale oddýchnete si i v krásnom prostredí.

Salaš Krajinka bol v mojej pamäti zakotvený už dávnejšie. Dokonca po príchode do areálu sme s manželkou rozmýšľali, či sme tu už dávnejšie neboli. Možno to bol len pocit domova, ktorý sála z celého okolia a možno to bolo množstvo odporúčaní od známych i neznámych, ktoré sa mi vryli do pamäti.
Nakoľko sme si sem pôvodne neodbehli na exkurziu, ale naobedovať sa, nechali sme sa viesť nosom a nohami. Tie nás vo veľkom areáli doviedli priamo ku reštaurácii, ktorá praskala vo švíkoch. Naša predstava naobedovať sa počas slnečného dňa na zakrytej terase a nechať sa hladiť jemným vánkom bola rýchlo nahradená realitou a boli sme radi, že sme našli posledný voľný stôl vo vnútri prevádzky. To sme však nevedeli aké exluzívne miesto sme vychytali. Netrvalo dlho aby sme sa zorientovali a všimli sme si, že sedíme pri maštali, ktorá bola presklená oknami. Bol to príbytok ovečiek, ktoré boli práve na paši a tak túto prázdnotu vypĺňali lúče slnka, ktoré prekúkali cez drevené vráta a kde tu jeden zatúlaný zajačik, ktorý si hopkal v rozhádzaných steblách sena. Pri tejto nádhernej scenérii, ktorá tu nebola jediná sa vystriedalo množstvo malých ratolestí a ich rodičov, ktorých pohľady padali raz na maštaľ, raz na seba.

Ihneď ako sme sa cítili vo svojej koži, stála pri nás obsluha s jedálnym lístkom. Pár minút sme vyberali ktorú maškrtu si objednáme a nestihli sme ani okom mihnúť a jedlo sme mali na stole! Doteraz neviem, či majú v kuchyni kuchárov kúzelníkov, ale v priebehu troch minút sme mali na stole teplé, chutné jedlo, z ktorého ako som už písal, bolo cítiť kvalitu. Bryndza, halušky, zákvas - celá porcia, bola skutočná, hustá, nezriedená s neopísateľnou chuťou. Domáca výroba mliečnych a mäsových výrobkov dodala jedlu nezameniteľnú chuť. Po skonzumovaní a vydýchnutí nám opäť na chvíľku robila spoločnosť milá obsluha s otázkou: "Kávičku?" čo nás úplne odrovnalo. O starostlivosť klientov a ich maximálnu spokojnosť sa tu staral asi tucet mladých ľudí. Koľkí boli za oponou netušiac. Jeden prijímal objednávky, ďalší odnášal, iný prinášal, tamtá utierala stoly, ... Rýchlosť zo strany obsluhy sa zopakovala aj pri platení a pokladničný doklad sme mali v rukách takmer okamžite. Hodnotenie reštaurácie a služieb na jednotku je z môjho pohľadu nedostačujúce a mnohí, nielen z reštauračných služieb si môžu z Krajinky čo brať.

Prechádzka po okolí po obede padla vhod a mali sme tak možnosť zoznámiť sa s oddychujúcou domácou zverou, pekárničkou či historickými traktormi. Najedení a oddýchnutí sadáme späť do auta, lúčime sa a už len z diaľky pozorujeme odchody a príchody ďalších áut...

Comments are closed.